23. september 2011

Kuharski kotiček: Arašidove ploščice s čokolado

Konec tedna je in glede na moje slabo počutje sem vedela, da se bom bolje počutila, če se spravim v kuhinjo. Tokrat sem preizkušala recept, ki sem si ga zamislila sama in vam ga tudi prilagam!

ARAŠIDOVE PLOŠČICE 
Pred peko si pripravite:
5 jajc
170g sladkorja
50ml olja
110g moke
1 pecilni in 1 vanili prašek
5 žlic kakava ( odvisno kako temen biskvit želite)
Oluščene, ne pražene in ne soljene arašide ( prav tako po okusu- če želite prekriti celotno površino jih pripravite več, sicer pa manj! Jaz sem jih uporabila približno 50g )
2 paketka Wrther's original bonbonov ( karamelnih, brez čokolade!!! )
1 ali 2 Mannerjevi čokoladi za prelive ( odvisno od tega v kako velikem pekaču delate )
Krema za torte z okusom čokolade






Pa začnimo:
V posodi zmešajte jajca, sladkor, olje, moko, pecilni in vanili prašek ter kakav, da dobite gladko maso. Vlijte jo v pekač in pecite v predhodno segreti pečici na 200°C 10 minut. Medtem oluščite arašide ( čeprav priporočam, da to storite že prej, saj je delo kar zamudno ). Po navodilih z vrečke zmešajte kremo za torte in ji po želji dodajte nekaj žlic nutele (dobi bolj poln okus). Za nekaj minut jo postavite v hladilnik. Ko je biskvit pečen, začnite na štedilniku topiti karamelne bonbone ali to storite v mikrovalovni pečici. Ko se stopijo v gladko maso, dodajte malo mleka, da bo masa bolj tekoča. Takoj polijte in enakomerno razmažite po biskvitu (karamela se kar hitro začne spet trditi, zato jo res stopite šele ko je biskvit pripravljen!). Na karamelo položite ali potresite arašide in preko njih razmažite čokoladno kremo. Postavite v hladilnik za eno uro. Nad parno kopeljo ali v mikrovalovni pečici stopite čokolado za preliv (ravnajte se po navodilih z ovitka) in jo enakomerno razmažite čez kremo. Pri tem bodite previdni, da se krema ne bo pomešala s čokolado.
Postavite v hladilnik za čez noč, naslednji dan pa narežite na pravokotnike in postrezite s čajem.









Pa dober tek!




1 komentar:

Contributors