15. december 2011

31 najljubših v decembru 14. in 15.

14. INSPIRACIJA
Tokrat ne bom govorila o slikah s tumblrja, niti o glasbi, govorila bom o Petri Majdič, ki je bila hkrati tudi navdih za 14. najljubšo stvar.
Včeraj sem si na televiziji ogledala dokumentarni film o življenjski poti smučarske tekačice Petre Majdič. Njena neverjetna vztrajnost, volja in pogum, da je upala sanjati svoje sanje, so me močno prevzeli, navdušili. Imela je vzpone in padce, toda nikoli ni obupala, vedno se je pobrala in šla dalje, tudi, ko je močno trpela zaradi bolečin po padcu na OI, je vstala, šla dalje in na koncu stala na stopničkah. Vse to zaradi izredne želje, trdne volje in optimizma. Resnično je lahko navdih in vzpodbuda vsakemu, saj je oseba, ki je premagala prav vsako oviro na poti do cilja in tako postala sama svoja zmagovalka.

15. DECEMBRSKI VEČERI
Moja profesorica klavirja je prav posebna oseba. Je nekaj posebnega, še zdaleč ne takšna profesorica kot smo jih sicer vajeni. Je človek. Njen cilj je, da iz nas zvabi samo najboljše. Je izredno razumevajoča, zna delati z nami in ve kaj ter kako storiti, da ne izgubimo volje, da ne izgubimo rdeče niti.
In danes zvečer smo imeli oddelčni nastop. Prepričana sem, da je bil prav vsak na koncu ganjen, ponosen in nasploh srečen. Ker ona dobro ve kako popestriti takšne nastope, zna izbrati besede za vzpodbudne misli in lepe želje. Zna delati s srcem in tako prav vsakemu polepšati dan.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Contributors