4. november 2011

NAJpiškot 2011

Kakšne 3, 4 dni nazaj sem čisto slučajno zasledila, da ima revija Lisa natečaj in sicer za najpiškot 2011. Seveda bi tratila vaš in moj čas, če bi razlagala, da rada pečem in da se v kuhinji daleč najboljše počutim.
No, ni mi bilo treba dvakrat reči in že sem po vseh trgovinah iskala revijo, da bi prebrala zakaj se pravzaprav gre. Ko sem ugotovila, da je rok prijave 5.11 (to sem odkrila včeraj), naloga pa je, da se spomneš svoj, edinstven in nov recept za piškote, sem bila najprej za, v naslednjem trenutku pa sem postala skeptična, če mi sploh lahko uspe. Kljub dvomom sem danes zjutraj vstala malo prej kot ponavadi, se odpravila v trgovino in si kar po poti zamislila kakšne piškote bi pekla. Malo  "od oka" sem izbrala sestavine, jih večkrat stehtala, pisala, dopisovala in dodajala, da sem na koncu dobila primerno testo za piškote. Čez dobre pol ure je bil prvi pladenj že v pečici, četrt ure kasneje pa se je po hiši razlegel vonj po sveže pečenih arašidovih piškotih. Še dvakrat sem se obrnila v kuhinji, dodala malo kreme tukaj ter malo sladkorja tam in tako so nastali prvi, čisto moji piškoti.
Recept in fotografijo bom danes poslala na uredništvo. Ne računam na finale, kaj šele na nagrado. Zame je velik dosežek že to, da sem recept napisala sama, da so piškoti uspeli in da jih bodo po receptu pekli slaščičarji iz Rustike. To si štejem v čast in ponosna sem na to kar mi je danes uspelo! :)



Takole nekako pa izgleda vse skupaj v končni izvedbi :)



Obljubim, da bom v prihodnje bolj pridna tako z objavami kot s peko.
Adios!

2 komentarja:

Contributors